13 Mart 2015 Cuma

Besiktas-Club Brugge Mac Sonu Degerlendirmesi


Oncelikle sondan baslayacak olursak Besiktas'in avantajli bir skorla dondugunu dusunuyorum. Yine de turun gecilecegine olan inancim pek fazla yok. Bunun sebebi ise Besiktas'in genc ve tecrubesiz kadrosunun iki kulvarda yarismaktan dolayi bocalayacagini dusunmemden kaynaklanmaktadir. Sezon icerisinde kendi evinde mac yapamayan Besiktas bundan psikoljik olarak oldukca yipranmis olsa gerek. Bazi sorunlar birikir birikir ve kritik noktalarda patlak verir. Ben hem fiziksel hem zihinsel yorgunlugun iki kulvarda giden Besiktas'i olumsuz etkileyecegini dusunuyorum. Ligde 3. olacagi Avrupa'da ise yoluna devam edemeyecegi kanaatindeyim.

Bu elestirilere ragmen yigidin hakkini yigide teslim etmeliyiz.

Yine de bana gore sezonun en basarili takimi Besiktas'tir. Diger buyuklere nazaran mutevazi kadrosuna ve koskoca sezonu birakin kendi evinde oynamayi icerideki maclarini istedigi statta oynayamayan bir takim dusunun ve bu takim son haftalara kadar sampiyonluk yarisi icinde olsun. (ki belki sampiyon olup yaniltacak beni) Bu da yetmezmis gibi Liverpool gibi bir Avrupa devini eleyip yoluna devam etsin. Bunlari alt alta koydugumuzda Besiktas'a sadece sapka cikartmak duser bize.

Besiktas taraftarinin cok sey bekledigi Demba Ba yine etkisizdi.

Maca gelecek olursak Sosa ve Atiba'siz Besiktas'in ne yapacagi cok merak edilse de orta sahada dengeli baslamayi bildi kara kartallar. Tolgay ve Oguzhan ilk yarida hucumda beklenen katkiyi veremedi. Savunmda zaten pek fazla gozukmeyen bu ikili sadece idare edebildi. Olcay ise son haftalarda kayiplari oynuyor. Tipki sezona firtina gibi baslayan Demba Ba gibi. Yine de ilk yarida en azindan oyunu yavaslatip tam bir klasik Avrupa maci seklinde oynamayi bildi siyah beyazli ekip.

2. yarinin hemen basinda muhtemelen seneye ligimizde gorme firsatimizin olmayacagi Gokhan Tore harika bir golle inanilmaz bir avantajin kapisini araladi. Besiktas sadece sag kanattan gelirken rakibi de Besiktas'in sagindan gelebiliyordu ancak. Burada sanki Opare gibi daha atletik bir oyuncuyu sag beke cekip Serdar veya Motta solda denense daha iyi mi olurdu diye dusunmeden edemiyor insan. Sagdan golu bulan Besiktas once sag kanadindan Serdar Kurtulus'un agir kalmasi sonucu izin verdigi sutun sansla karisik gol olmasiyla beraberlige; daha sonra da Serdar'in gereksiz penaltisiyla 2-1'e razi oldu.

2. macta neler yapilmali peki?

Oncelikle Besiktas'in bu hafta biraz rotasyon yapmasi sart gozukuyor. Kagit ustundeki kaliteli isimler yesil saha uzerinde ayni paralelde katki veremiyorlar. 2-1 avantajli skor; o yuzden hemen hucum edip acele gol bulma derdinde olmamak gerekir. Brugge teknik kapasitesi kisitli bir ekip, eger ki onlari uyutursak Istanbul'da gol bulmamamiz imkansiz bence. Orta sahayi saglam tutup ileride dinlenmis ayaklarla gol aramaliyiz. Sag kanat kadar sol kanadi da kullanabilirsek hucumda zenginlik yaratabilir, Demba Ba'yi da daha efektif kullanabiliriz. Sol acikta Olcay yerine Kerim Frei olabilir mi diye dusunuyorum veya cift forvet Pektemek ile. Bilic de belki de son dakikalarda 2. macin provasini da yapmistir.

Toparlayacak olursak tur icin avantaj Besiktas'ta, kagit uzerinde turu gecmek zor gozukmuyor. Duran toplarda zaaf gozuktu, bu maca dikkatli hazirlanmaliyiz. Sag kanadi da orta sahada Veli'yi iceriye yakin sekilde oynatarak kapatabilrsek Brugge'un cok fazla gol bulma secenegi kalmayacagi dusuncesindeyim. Tek sorun mental olarak Besiktasli futbolcular bunu kaldirabilecek mi onu hep beraber rovansta gorecegiz. Umarim Besiktas icin yolun sonu kupa olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder