19 Mart 2015 Perşembe

Besiktas vs. Club Brugge - Nasil Tur Atlariz?


Oncelikle yazima baslamadan once kara kartallara can-i gonulden basarilar diliyorum. Umarim bu sezon ulkemize kupayi getirirler. Bunu basarabilmek icin de ilk adim olarak Club Brugge'u gecmemiz gerekiyor. Peki nasil tur atlariz? Neleri yapip neleri yapmamaliyiz?

Besiktas takim yapisi geregi bir Fenerbahce veya Galatasaray gibi oyunu rolantiye alip, sakin bir sekilde 50-60 dakika gol kovalayacak bir takim degil. Bu yuzden orta sahada, evinde oynamanin verdigi avantaja da dayanarak olabildigince usta ayaklarla maca baslamak ve topun bizde kalmasini saglamak ilk amacimiz olmali. Besiktas icin ilk macta 2-1'lik skora uzulmemizin baslica sebebi siyah beyazlilarin oynanan oyunun karsiligini alamamis olmasiydi. Bu karsilasmada ozellikle skora katki verecek oyuncular iste bu yuzden cok onemli. Brugge ekibi cok kosan, birkac etkili ayagiyla da gol arayan bir ekip. Fakat sunu goz ardi etmemeliyiz, ilk etapta buraya gol bulmaya gelmeyecekler. Yani zaten ilk yarim saatte sahneyi Besiktas'a birakacaklar, daha sonra gol de dusunecekler. Bu yuzden baskili baslayip bir de gol bulabilirsek erkenden, avantaji ele gecirmis oluruz. Besiktas 1-0'dan sonra gol yese dahi 2-1, hatta 3-1'i rahatlikla bulabilir. Bu yuzden de erken gol cok cok onemli. Liverpool macindaki gibi ilk basta yemeyelim sonra atalim dusuncesi bence bu karsilasmada cok da tutmayacak bir taktik gibi gozukuyor. Brugge'a karsi ustunlugu ele geciremezsek ozellikle 2. yaridan itibaren gol bulma sanslari oldukca yuksek.

Besiktas taraftari bu aksam Demba Ba'dan cok seyler bekliyor

Besiktas'in daha once de belirttigim gibi dezavantaji iki kulvarda birden gitmenin verdigi mental ve fiziksel yorgunluk. Bu yuzden ozellikle boyle karsilasmalarda, bu havayi daha once solumus oyuncularin varligi da oldukca kritik. Fenerbahce'de Kuyt'in Galatasaray'da Sneijder'in Avrupa maclarinda veya derbilerde sazi ele almalari, tecrubelerinin sagladigi avantajdan kaynaklaniyor.

Lafi cok uzatmadan tekrardan Besiktas'a bol sans diliyorum. Haydi kartalim, daha once bunlarin aga babalarini gectin sen, Brugge sana viz gelir tiris gider.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder