15 Mart 2015 Pazar

Galatasaray - Istanbul Basaksehirspor Mac Sonu Degerlendirmesi


Mactan once derbi sonrasi disli rakiplerle yapilan maclarin hep zor oldugunu, Galatasaray'in puan kaybedecegini dusunuyordum. Hele ki Burak, Hakan Balta ve Semih'in yoklugunda sari kirmizililarin galibiyeti benim icin buyuk surpriz olurdu. Mac sonucuna bakarsak tahminimde hakli olabilirim fakat bence tam anlamiyla cuvallamisim :)

Galatasaray bekledigimin aksine oldukca diri ve motive basladi karsilasmaya. Sari kirmizililari en cok elestirdigim konu olan kanat organizasyonlari; Sabri, Olcan ve Yasin ile nerdeyse kusursuz isledi. Ozellikle Sabri cok iyi ortalar kesti, yaptigi bindirmelerle Basaksehir'in sol kanadini adeta felc etti. Gol alisilageldik dakikalarda bulunamamasina ragmen sari kirmizili oyuncular sakin ve istikrarli hucumlarini surdurduler. Gol de ilk yarinin sonlarina dogru bu ataklarin meyvesi olarak Sabri'nin ortasina Selcuk Inan'in enfes sutu ile geldi.

Selcuk Inan sezonun en guzel gollerinden birini kaydetti.

Ikinci yarida Sabri'nin sakatlanip oyundan cikmasi ve Bruma'nin etkisiz oyunu neticesinde Galatasaray sag kanattan hucum gelistirmekte oldukca zorlandi. Iki haftadir isabetli bir tek sutu olmayan Sneijder'in de vasat futbolu yuku sol kanada bindirdi. Nitekim gol de sol kanattan Yasin'le gelisen atakta Umut'un topu bos kaleye yuvarlamasi neticesinde geldi. Bu dakikadan sonra ben dahil bircok kisi icin macin sonu gelmisti. Cunku Basaksehir'in gol atabilecegine dair bir emare gozukmuyordu.

Hamza Hoca dahil butun spor programlarinda tartisilan Dzemaili-Yasin degisikligine ilaveten gormeye alistigimiz 60. dakika sonrasi Galatasaray yorgunlugunun da etkisiyle Basaksehir biraz kipirdandi. Abdullah Avci'nin degisiklikleri sonrasi skoru esitlemeyi basardilar. Hatta son dakikada Hamt-Muslera harika bir is cikarmasa hem yenilip hem de Muslera'yi kaybedebilirlerdi. 

Bir paragrafta cok tartisilan degisiklige deginmek istiyorum. Hamza Hoca'yi daha onceki yazilarimda da belirttigim uzere cok begeniyorum ve seviyorum. Mac sonu hata yaptim demesi de duygusal yapisinin bir sonucu. Buyuk takim hocasi hata yaptim demez vs. seklinde elestiriler bence anlamsiz. Icinden geliyorsa soyler, o samimiyeti yakaldigi muddetce bence elestirilecek hicbir sey yok. Fakat bence Hamza Hoca'nin kendisine yonelik elestirisi yanlis. Ligin son haftalarinda bircok oyuncuya ihtiyac duyulacak. Basaksehir de bu kadar kotuyken, Dzemaili degisikligi ile oyuncuyu kazanmayi dusunmek bana cok da yanlis gelmiyor. Belki Yasin yerine Bruma olabilirdi ama bu bence macin icinde cok da major bir fark yaratmazdi. Galatasaray'in temel sorunu takimin son yarim saatte oyundan cok kolay dusmesi ve Turkiye Ligi icin bile oldukca vasat savunma hatti. Sampiyonluk yolunda daha fazla yara almamak adina Hamza Hoca'nin bu soruna cozum bulmasi gerek. Yoksa Yasin cikti Dzemaili girdi beraberlik geldi elestirileri bence aranan bahaneye cevap olur ancak.

Hamza Hamzaoglu hem yaptigi degisiklik icin hem de bu degisiklikten dolayi ozur diledigi icin elestirildi

Sonuc olarak Galatasaray evinde oynadigi hem de 2-0 one gectigi karsilasmada hem puan hem de yine moral kaybetti. Belki bu macta 2-0 geriye dusup 2-2yi bulan taraf Galatasaray olsaydi moraller bu kadar dusuk olmazdi. Artik Galatasaray'in isi daha da zor. Fikstur avantaji, puan avantaji ve en onemlisi motivasyon avantaji ellerinden gitmis durumda. Fakat tabi ki buyuk camialar icin bu dususlerden sicramak diger takimlara nazaran oldukca kolay. Onumuzdeki hafta Fenerbahce - Besiktas macinin da olmasi nedeniyle Kasimpasaspor karsilasmasi sari kirmizililar icin hayata donus haftasi olabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder