20 Mart 2015 Cuma

Besiktas - Club Brugge Mac Sonu Degerlendirmesi


Ozellikle sonucuna uzuldugum maclardan sonra futbol dusunmemeye ve mac analizlerimi ertesi gune birakmaya calisirim. Bugun yine ayni duygularla mucadele ederken yarini bekleyemedim ve gorduklerimi kisaca yazmak istedim. Kaybedilen maclar sonrasi yazilar keyif vermez o yuzden kisa tutmaya calisacagim.

Oncelikle maca baslanan 11'e bakildiginda moralli Pektemek'in ilk 11'de baslamasi hocaya birakilmasi gereken ve elestirilmemesi gereken bir tercih diye dusunmekteyim. Macin basinda gol bulmak icin saldirmasi gerektigini dusunen Bilic, cift forvetle golu bulmayi kolaylastirmayi dusunmus olabilir, saygi duyariz. Ayrica Pektemek'i kazanmak da sagalanacak artilardan biri olabilirdi. Onun disinda kalede Cenk'in sanirim rahatsizligi varmis, hafta icerisinde antrenman kacirmis. O yuzden o elestiriyi de geciyorum Bilic icin. Bu macta Bilic'i sadece takimi yeterince motive edemedigi icin elestirebiliriz. O da zaten yeni bir konu degil, buyuk maclarda tesaduf sayilamayacak kadar basarisiz bir Besiktas var 2 sezondur.

Oyunculara gelecek olursak, asil elestiriler simdi basliyor. Kaleci Tolga'nin isliklanmasi oldukca yanlis. Fakat Tolga bugun kotu performansindan ziyade bir miktar konsantrasyon eksikligi demek istedigim maca tam kendini verememekten dolayi tepki gordu bence. Yoksa daha once de kotu goller yedi fakat bugun adeta ben hata yapacagim diye bagirdi macin basindan beri. Golde cikmamasini, topla alakasiz sekilde oynamasini baska sekilde aciklayamiyorum. Necip kendi yerinde oynamiyor dogrudur ama her adam da gecmez ki yanindan. Riskli hareketleri Pique, Puyol yapmazken sen neden zorluyosun? Kendi yerin degil belki ama sonucta forvetten de alinip koyulmadin oraya. Tolgay'a gelecek olursak fiziken o kadar kotu ki ikinci yarida pek bir sey yapti mi emin degilim. Olcay ve kanadi zaten macla alaksiz bir sekilde varliklarini surduruyor bilmem kac aydir. Gokhan Tore cabaliyor ama Brugge da elestirdigimiz noktalari gormus olacak ki iki kisiyle basarak onu da sindirdi. Pektemek benim genel anlamda begendigim bir oyuncudur fakat hic hazir degil. 2. yarida daha erken degisiklik dusunulebilirdi. Hele ki golden sonra orta sahada top yapabilecek Oguzhan veya oyuna dirilik katabilecek Atiba degisiklikleri takimi olumlu etkileyebilirdi. Belki Bilic biraz daha bekleyip mudahale etmek istemistir bilemiyorum. Son olarak Demba Ba da zaten kabak gibi ortada oldugu uzere yoklari oynuyor.

Demba Ba bekleneni yine veremedi.

Tolga Zengin mac icerisinde taraftarlar tarafindan isliklandi.

Besiktas bu kadar elestirimize ragmen ilk macta kazanabilirdi. Bugun de macin henuz basinda yuzde yuzluk kirmizi karti es gecen bir hakem izledik. Yine de biraz daha konsantrasyonla ve sakinligini koruyarak turu gecebilirdi.  Zaten mactan once korkumun bu oldugunu, takimin mental olarak yetersiz kaldigini belirtmistim.

Hafta sonu Fenerbahce maci hem fiziken hem mental olarak coken Besiktas icin cok cok zor gececek. Muhtemelen Fenerbahce galibiyeti izleyecegiz. Asil kritik konu, tek kulvarda kalan kara kartallar Fenerbahce macindan sonra sicrama yapabilecek mi yoksa dagilacak mi. Onu da hep beraber gorecegiz. Umarim ligin sonuna kadar kiyasiya rekabet devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder