22 Mart 2015 Pazar

Fenerbahce vs. Besiktas - Derbi Ne Olur?


Bu aksam sampiyonun kim olacagini degilse de kim olmayacagini gorecegimiz harika bir kasilasma bizi bekliyor. Neden sampiyonun kim olmayacagini ogrenecegimiz dedigime gelirsek, Fenerbahce galibiyeti haricinde Fenerbahce yaristan kopar, sari lacivertlilerin galibiyetinde ise Avrupa'dan sonra ligde de yara alan Besiktas cozulme yasamaya baslar diye dusunuyorum.

Mevkilere tek tek bakacak olursak, kalede ve savunmada Fenerbahce'nin ustunlugu tartisilmaz. Orta alanda Fenerbahce'nin Besiktas'a nazaran bir adim onde oldugunu dusunuyorum. Gerek fizik gerekse tecrube olarak burada Fenerbahce agir basiyor. Forvetlerde ise uzun zamandir formsuzluguna ragmen dunya capinda golcu olan Demba Ba ile Besiktas karsilasmalarini cok seven Sow esit gibi gozukuyor.

Bu aksam kilit oyuncular Olcay ve Alper olacaktir. Besiktas kanadinda Gokhan Tore olsun Demba Ba olsun iyi oyuncular olmasina karsin en cok onlem alinacak oyunculardir ayni zamanda. Olcay ise surpriz bir sekilde gizli golcu olarak sahne alabilir. Fenerbahce'de ise sol acikta oynayacagini dusundugum Alper karsisindaki zaaftan da yararlanarak maca damga vurabilir. Besiktas'in sag bekinde bu aksam kimin oynayacagi bile belirsiz. Opare kesin yok, Serdar oynasa bile Fenerbahce'nin sol kanadina karsi koyabilecegini zannetmiyorum.

Bakalim Alper Besiktas'in sag kanattaki zaafindan yararlanabilecek mi?


Bu sezon bekleneni veremeyen Olcay icin sezona damga vurabilecegi bir karsilasma

Kisaca iki takimin avantaj ve dezavantajlarina bakacak olursak, Fenerbahce'nin avantaji kendi sahasinda oynamasi ve bu tur maclari cok oynamis tecrubeli oyunculara sahip olmasi. Sari lacivertlilerin galibiyet disinda zirveden uzaklasiyor olmasi ise buyuk dezavantaji olarak goze carpiyor. Sogukkanli forvete sahip olmayan sari kanaryalar gol gecikirse istemedigi bir sonucla karsilasabilir. Bunun baskisi da oyuncular uzerinde hissedilecektir.

Kara Kartallara bakacak olursak, avantajlari beraberligin de isteyebilecekleri bir skor olmasi ve "derbi kazanamiyor" yaftasini boylesine buyuk macta uzerlerinden atabilme firsati. Dezavantajlari ise hafta ici oldukca agir bir karsilasma oynamasi ve rakibine nazaran tecrubesiz kadrosu.

Sonuc olarak bu aksam bir takim matematiksel olarak olmasa da zihnen sampiyonluk yarisindan uzaklasacak diye dusunuyorum. Skor tahminime gelecek olursak, ben yine Besiktas'in derbide gulen taraf olamayacagini, Fenerbahce'nin kazanarak yoluna devam edecegine inaniyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder