22 Mart 2015 Pazar

Kasimpasaspor - Galatasaray Mac Sonu Degerlendirmesi


Galatasaray icin oldukca zor gecmesi beklenen karsilasma aynen beklendigi gibi basladi. Sota'nin ayrilmasiyla yeni bir baslangic yapan Kasimpasa, uzun toplarla Galatasaray'in en zayif oldugu bolge olan savunmasini adeta hallac pamuguna dondurdu. Cim Bom da direkten donen sutu dahil etkili ataklar gelistirse de iki guzel golle devre arasina maci cebine koydugunu dusunerek giden taraf Kasimpasaydi.

2. yariya baslarken Hamza Hoca bu kez dogruyu yapti. Kasimpasa hucumda ne kadar iyiyse de savunmasinda da buyuk bosluklar vardi. Tam Burak'in sevecegi bir kurguyla oynuyorlardi. Burak Olcan degisikligi macin kaderini degistirdi adeta. Fakat skor 2-0'ken Kasimpasa'nin direkten donen topu belki de sezonun sampiyonunu bile belirleyebilecek derecede kritik bir pozisyondu. Sari kirmizililar bu pozisyondan sonra hic de zorlanmadan 2 gol buldular. Ozellikle Veysel'e deginmek isteyecegim biraz. Bu oyuncu Eskisehir ve Galatasaray formalari giyerken de o kadar kotuydu ki Kasimpasa yerine PTT 1. Lig'e gider diye dusunuyordum. Fakat Kasimpasa gibi iyi bir Anadolu ekibinde belki de milyon dolar kazanarak banko top oynuyor, ilginc! Veysel kotu derken bir mecburiyetimiz daha ortaya cikiyor. Yasin son haftalarda gercekten cok farkli oynuyor. Sol kanatta takimina hayat veriyor. Bu sekilde devam ederse dun gece kendisinin de ifade ettigi gibi formayi kimse alamaz ondan. 

Yasin son haftalarda oldukca dikkat cekici bir performans sergiliyor.

2-2'den sonra iyice oyundan dusen Kasimpasa beklenen sonu Burak'la yasadi. Son yillarin ligimizdeki en iyi golcusu Burak, yine sahne aldi ve son sozu soyledi. Burak'i hala 10 sene onceyi dusunerek elestirenler bir kez daha "iyi oyuncu degil, sansina denk geldi atti" dediler. Yaklasik 150 golu bu kelimelerin sadece yerlerini degistirerek aciklamak Burak'in gelisiminden daha zor olsa gerek.

Burak yine takimina hayat veren golu atti.

Sonuc olarak Galatasaray tabir-i caizse altin degerinde bir uc puan ve guven kazandi. 2-0 geriye dussem bile maci alirim diyebilmek onumuzdeki maclarda oyuncularin performanslarini etkileyecektir kuskusuz. Galatasaray'in avantaji cok kolay gol bulabilmesi, dezavantaji ise cok kolay gol yemesi. Fakat Geretsli yilda oldugu gibi yediginden fazlasini atmayi bir sekilde basariyor Aslanlar. Bakalim tek ayagi topal tek ayagi raket gibi olan sari kirmizililar sezon sonunda ipi gogusleyecek mi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder