12 Mart 2015 Perşembe

Efsaneler-Batigol


Arjantin'in belki de gelmis gecmis en iyi forveti olan Batigol lakapli Gabriel Batistuta 1969 yilinin Subat ayinda Reconquista sehrinde dunyaya gelmistir. Newell's Old Boys'ta baslayan kariyerine sirasiyla River Plate, Boca Juniors, Fiorentina, Roma, Inter ve Al Arabi'de devam etmistir.

Profesyonel oldugu ilk sezonunda isler iyi gitmeyince kiralandigi Deportivo Italiano of Buenos Aires'teki performansi sira disi bir oyuncunun gelisini mujdeler gibiydi. Sezon sonunda transfer oldugu River Plate'te 7 macta 5 gol atma basarisi gosteren Batigol, hocasi Daniel Passarella ile olan sorunlari neticesinde kariyerine Boca Juniors'ta devam etme karari aldi. 29 macta attigi 23 gol artik onu flaslarin onune iyice yerlestirmisti. Artik Batistuta icin Avrupa vaktiydi. Ilk durak olarak Firoentina'yi secti Arjantinli oyuncu. Toplamda 168 gol attigi Fiorentina formasiyla 1994-1995 yilinda gol kralligini da CV'sine eklemisti Batigol.

Yine de eksik bir seyler vardi bu mukemmel kariyerde. Italya'da sampiyonlugu kazanma arzusu Arjantinli'yi 2000 yilinda yeni arayislara yoneltti. Bir sonraki durak Roma oldu. 1983 yilindan sonra ilk kez 2000-20001 sezonunda Batistuta'nin 20 golluk katkisiyla sampiyoluga ulasti sari kirmizili ekip. Daha sonra 2003 yilinda Inter'e kiralandiktan sonra Al Arabi'de gecen 2 sezonun ardindan efsane yesil sahalara veda etmistir.



Milli takim kariyeri de en az kulup kariyeri kadar parlak Batigol'un. 1991 yilinda ilk kez sirtina gecirdigi milli forma ile 78 macta 56 gol atma basarisi gosterdi yildiz forvet. Ayrica iki ayri dunya kupasi finalinde de hat trick yapma basarisi gosteren tek futbolcu olarak da tarihe ismini altin harflerle kazimistir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder