13 Mart 2015 Cuma

Analiz - Galatasaray



Sezon basinda pek de umut vermeyen Galatasaray Hamza Hamzaoglu ile harika bir cikis yakalamis gozukuyor. Hamzaoglu bence bu ulkede basariyi hak eden kisiliklerden bir tanesi. Futbolda bagirip cagirmadan, centilmence de yarisilabilecegini bizlere gostermesi onu benim gozumde ayri bir yere koyuyor.
Hamza Hamzaoglu goreve geldiginden bu yana harika bir performans sergiliyor.


Hamza Hoca'nin kisiligini bi yana koyup takimina gelirsek, ozellikle Fenerbahce macina kadar Galatasaray son derece baskili oyun kurabilen ama ayni zamanda savunmada da  aciklar verebilen bir takim huviyetinde gozukyordu. Fenerbahce macinda ise Semih'in sakatligi ve Hakan Balta'nin oyundan zoraki cikisina ragmen dengeli bir gorunum sergilediler.

Sari kirmizililar aslinda Fenerbahce macina alisildik goruntusunden pek de farkli baslamadi. Hizli bir giris yaparak ilk 15-20 dakika gol aradilar. Aslinda 2 de net pozisyon buldular fakat bunlari gol yapamayinca klasik olarak oyundan dustuler. Fenerbahce ise tecrubesiyle bu dususun 65 dakika boyunca surmesini saglayarak maci tek yari sahaya yigdi.

 tr.matchstudy.com'da yer alan analiz rakamlarina bakacak olursak;
-Galatasaray ilk 30 dakika 14 gol atarken sadece 6 gol yemis. 
-Son 10 dakika ise 11 gol atmasina karsin 9 da gol yemis.

Galatasaray istatistiklerine uyarak erken gol bulabilirdi ve yine rakamlara uyarak en cok gol yedigi bolumde geriye dustu. Fiziksel olarak dusen Galatasaray'in dezavantaji yedek kulubesinin cok da zengin olmamasi aslinda. Umut'la baslanmayan maclarda kulubede koz olsa da bu kez oyunun basinda yipratici bir sekilde gelmekte zorlaniliyor. Aslinda Cenk Tosun transferini Galatasaray yapmis olsaydi suan belki de puan farki daha da fazlaydi. Orta sahada ise Melo'nun da yokluguyla orda top kullanabilen sert oyuncu eksikligi iyice hissediliyor. Hamit Melo'nun cok cok uzaginda performans gosteriyor.

Galatasaray'in bir diger dezavantaji ise kanat akini yapacak oyuncusunun olmamasi. Sag ve sol kanatlar hep oranin oyunculari olmayan futbolcular tarafindan dolduruluyor.Olcan disinda tam kanat adami diyebilecegim biri yok sari kirmizililarda. Bunu da zaten yine istatistiklerden gorebiliyoruz.
Atilan gollerin %61.7'si cepheden geliyor. Sneijder ve Selcuk gerek kendileri gerekse Burak'a attiklari toplarla skor yukunu sirtlamis durumdalar. 

Ozellikle Avrupa'da tek hucum varyasyonuyla bir yerlere gelmek oldukca guc. Galatasaray'in mutlak ve mutlak surette kanatlara oyuncu transferi yapmasi sart. 

Sonuc olarak Galatasaray'in sampiyonluk sansina gelecek olursak;

Benim dusuncem Cim Bom'un yarisi 5-6 hafta daha bir fiil kovalayacagi seklinde. Fakat fiziksel yetersizlik ve kadro derinliginin kisitli olmasi, ozellikle macin baslarinda gol bulamadigi karsilasmalarda Galatasaray'i oldukca zorlar gibi gozukmekte. Fikstur avantajinin da Fenerbahce'de olmasi sari kirmizililarin islerini oldukca zorlastirmakta. Bakalim uc takimin icinde oldugu bu yaristan kim galip cikacak.

Kaynakca:
http://tr.matchstudy.com/TSL2014-15/TSLteam.aspx?id=Galatasaray&page=04

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder