14 Mart 2015 Cumartesi

Bir Degisik Adam - Sota Arveladze


Futbolu cok sevmeme ve tutkulu bir taraftar olmama karsin futbolda kazanmaktan ote seyleri bize gosteren kisileri hep cok sevmisimdir. Sota sanirim bunu ulkemizde temsil eden en iyi ornektir. Trabzonspor'da futbol oynadigi yillardan beri esprili ve hazir cevap kisiligini hep on planda tutmustur. Onun agzindan salyalar sacilircasina bagirip cagirma degil, espriyle inceden gonderilen elestiriler goruruz hep. Iste onlardan birkaci:


Lig Tv muhabiri: Top sizde kaliyor surekli ayaga oynuyorsunuz oyun prensibiniz mi bu?
Sota:1.5 sene oldu yeni mi fark ettin?

Faul pozisyonu sonrasi hakeme yonelik;
Sota: Hoca kaldir o bayragi yaa, bu da mi Fener maci?

Bursa maci sonrasi;
LigTv Muhabiri: Yenilgiye neye bagliyorsunuz?
Sota: Bursa'ya.

Glasgow Rangers'ta hocasi Louis Van Gaal ile mac oncesi konusmasi;
Van Gaal: Seni 60 dakika oynatacagim, yasin da ilerledi bir sonraki maca yorgun cikmani istemiyorum.
Sota: Niye 60 dakika? Cok sacma, niye 65 degil de 60. Bari 61 olsun da Trabzon olsun :)


Sota'nin basin toplantilari oldukca keyifli geciyor.

Buna benzer daha bircok dialog bulabilirsiniz. Boylesine bir adami yazmaya ise bugunku centilmence hareketinden sonra karar verdim. Uzun zamandir koltugu sallaniyordu Sota'nin. Kasimpasaspor harcanan yuksek paralara ragmen bu sezon iyi gitmiyor, elestiriler Sota'ya yonlendiriliyordu.

Boyle bir durumdayken bile Torku Konyaspor karsilasmasinda attiklari golun centilmence olmadigini dusunerek takimina savunma yapmayarak gol yemeleri yonunde direktif vermistir. Hasan Kabze de Torku Konyaspor adina topu sadece surerek kaleye ulasmis ve golu atmistir. Mac sonunda 2-1 maglup olan Sota, bu yenilginin ardindan istifa etmistir. Sota Arveladze zor durumdayken bile hakki olmayana itiraz etmis, efendiliginden, centilmenliginden odun vermemistir. Bu hareketi belki onu Kasimpasaspor'daki koltugundan etti fakat Sota'nin gonullerdeki yerini iyice saglamlastirdi. Umarim yillar boyu ligimizde kalarak herkese ornek davranislarini gormeye devam ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder